پیشرفت تکنولوژی و آینده ای غیرقابل پیش بینی

پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که آینده کاملا غیر قابل پیش بینی باشد. ولی برای این که بتوانیم موفقیت خود را در آینده تضمین کنیمف بایستی که خود را با شرایط منطبق کنیم و مهارت های لازم را کسب کنیم. رادیو نوجوان همراه شما در این سفر قهرمانی می باشد.
ما نمیتوانیم آینده را پیشبینی کنیم؛ اما میتوانیم آن را بسازیم.
به زندگی خود و اطرافیان خود در چند سال گذشته فکر کنید و آنچه در آن زمان اتفاق افتاده را در نظر بگیرید. اتفاق های زیادی در دنیا، در کشور، در شغل ها، تکنولوژی، وسایل ارتباطی و در زندگی رخ داده است که برخلاف همهی انتظارات بود و کسی نمی توانست آن ها را پیش بینی کند.
معمولا این اتفاق ها ما را مبهوت، شگفتزده، شوکه، شادمان و یا وحشت زده میکند؛ اما بهندرت میتوان آن ها را پیشگویی کرد. هیچکس نمیتواند پیچوخمهایی را که در زندگی وجود دارند را با قطعیت پیشبینی کند. هیچ اطمینان و قطعیتی در زندگی وجود ندارد و آینده نامعلوم است. پیچوخمهای زندگی نه خوب هستند و نه بد اما در زندگی وجود دارند و آن ها را نمی توان تغییر داد. مشکل اصلی این است که با وجود همه ی اینها، چگونه میتوانیم بر سرنوشت خود چیره شویم و آینده بهتری برای خود رقم بزنیم؟
پیشرفت تکنولوژی
در سال های آینده هوش مصنوعی اغلب وظایف را بهتر از انسانها انجام می دهد. پیشرفت ها و تغییرات تکنولوژیک باعث خواهد شد تا یکی دو دهه آینده میلیاردها نفر از نظر مهارتی و کارکردی زائد و بیمصرف باشد.
پس تکلیف بازار کار چه میشود؟ تغییر شیوه و ابزارهای ارتباطی چگونه سایر جنبه های زندگی را تغییر خواهد داد؟ شیوه های آموزشی چه تغییری خواهد کرد؟ آیا آموزش های سنتی (مانند ریاضی، فیزیک، شیمی و…) برای آینده ما کفایت می کند؟
این تغییرات باعث می شود که در آینده نسلی به وجود آید که زائد و بیمصرف هستند؟ زمانی که نانوفناوری و اعضای مصنوعی و حیاتبخش انسانهای هشتاد ساله را به پنجاه سالگی برگردانند چه بر سر روابط انسان ها و خانوادهها و صندوقهای بازنشستگی میآید؟ زمانی که فناوری به ما امکان دهد بچه طراحیشده داشته باشیم، آینده چه شکلی خواهد شد؟
شرایط و تغییرات محیطی و تکنولوژیکی به نحوی است که دیگر نمی توان مانند پدران خود زندگی کنیم. سرعت تغییرات به نحوی است که اگر خود را با آن ها همراه و هماهنگ نکنیم به زودی به انسانهای بیمصرف تبدیل می شویم و شغلی برای خود نمی توانیم پیدا کنیم و نمی توانیم با سایرین ارتباط برقرار کنیم. ما باید انتخاب کنیم که می خواهیم در سال های آتی جزء بی مصرف های جامعه باشیم و یا بتوانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم. در مسیر این انتخاب با انتخاب های دیگری روبرو میشویم و هر روزه باید تصمیم گیری کنیم و از بین گزینه های مختلف انتخاب کنیم. برای این کار باید شیوه تصمیم گیری صحیح را بیآموزیم.
دیدگاهتان را بنویسید