داستان برند پیکسار

نخستین جرقههای شکلگیری استودیوی پیکسار به سال ۱۹۷۴ بازمیگردد؛ جایی که ادوین کتمول و همکارانش موفق شدند از رایانه برای طراحی انیمیشن استفاده کنند. فناوری جدید آنها به سرعت مورد استقبال فیلمسازان دنیای سینما قرار گرفت و همین هم باعث شد جورج لوکاس (سازنده جنگ ستارگان) در سال ۱۹۷۹ از کتمول و همکارانش برای همکاری با استودیوی لوکاس فیلم دعوت کند. بنابراین استودیوی فناوریهای طراحی کامپیوتری پیکسار نخستین بار با مجموعه لوکاس فیلم وارد دنیای سینما شد. با این حال کتمول و دوستانش در سال ۱۹۸۶ از لوکاس فیلم جدا شدند.
سپس استیو جابز استودیوی پیکسار را خریداری کرد. بنابراین خالق برند محبوب اپل اگرچه در ابتدا انتظارات خاصی از کتمول و همکارانش داشت اما نقش بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت پیکسار داشته است. در همه این سالها، پیکسار به ساخت انیمیشنهای سهبعدی کوتاه مشغول بود اما در سال ۱۹۸۹ برای ساخت تبلیغات تلویزیونی وارد عمل شد و مدتی پس از آن برای ساخت سه انیمیشن سینمایی با استودیوی سینمایی دیزنی به توافق رسید.
اکران انیمیشن «داستان اسباب بازیها» در سال ۱۹۹۵ (داستان اسباب بازی ها، اولین انیمیشن سه بعدی است که برای تهیه آن از کامپیوتر استفاده شده است.) یک جهش باورنکردنی برای استودیوی پیکسار بود. موفقیت انیمیشنهای پیکسار ادامهدار بود و عناوینی مانند «داستان اسباب بازیها ۲» و «در جستجوی نمو» هم با همکاری دیزنی اکران شدند. استقبال و محبوبیت انیمیشنهای پیکسار هر روز بیشتر میشد و مدیران استودیوی دیزنی که میدانستند به عناوین پیکسار نیاز دارند، به آنها نزدیکتر شدند. وقتی در سال ۲۰۰۶ قرارداد میان دیزنی و پیکسار به پایان رسید، استودیوهای سینمایی برای خرید پیکسار علاقهمند بودند اما به نظر میرسید شانس دیزنی از همه رقبا بیشتر باشد. به همین دلیل هم استیو جابز با فروش پیکسار به دیزنی موافقت کرد. دیزنی با ۷.۴ میلیارد دلار، پیکسار را تصاحب کرد.
شاید جالب باشد بدانید آثار پیکسار در همه این سالها موفق شدهاند ۲۰ جایزه آکادمی اسکار، ۸ جایزه گلدن گلوب، ۱۱ جایزه گرمی و دهها جایزه معتبر دیگر دنیای هنر را تصاحب کنند. این استودیوی امروز در ۳۴ سالگی، معروفترین و محبوبترین استودیوی انیمیشنسازی در جهان است.
انیمیشنهای پیکسار: از داستان اسباب بازیها تا درون و بیرون
پیکسار پس از انتشار انیمیشن «داستان اسباب بازیها» تصمیم گرفت انیمیشن «زندگی باگ» را اکران کند. پس از آن نوبت به «داستان اسباب بازیها ۲» رسید که به عنوان آخرین انیمیشن نخستین قرارداد دیزنی و پیکسار اکران شود. انیمیشنی که به اعتقاد بسیاری از منتقدان یکی از بهترین دنبالههای تاریخ سینما است. با ورود به قرن ۲۱، پیکسار از انیمیشن «کارخانه هیولا» رونمایی کرد و پس از آن نوبت به «در جستجوی نمو» رسید؛ دو انیمیشنی که پیکسار برای ساخت آنها حدود پنج سال کار کرد و در نهایت دو جایزه اسکار بهترین انیمیشن را برای هر دوی آنها تصاحب کرد. این دو انیمیشن در کنار مجموعه «داستان اسباب بازیها» به عنوان بهیادماندنیترین آثار پیکسار شناخته میشوند.
اما پیکسار با انیمیشن «شگفتانگیزان» که آن روزها نخستین انیمیشن انسانمحور استودیو بود به دو جایزه اسکار دست پیدا کرد. پس از «شگفتانگیزان» نوبت به انیمیشن «ماشینها» رسید.
حالا به یکی از بهترین انیمیشنهای تاریخ سینما میرسیم. روایت یک عشق پساآخرالزمانی روباتیک دقیقا همان چیزی است که «وال-ایی» به تصویر کشید. انیمیشن «وال-ایی» برای پنج جایزه اسکار نامزد شد و در نهایت جایزه بهترین انیمیشن سال را به خانه برد. دهمین انیمیشن بلند پیکسار که آخرین آنها در دهه نخست قرن ۲۱ لقب میگیرد، «بالا» بود. ساخت انیمیشن «بالا» برای پیکسار پنج سال زمان نیاز داشت اما آنها نه تنها جایزه بهترین انیمیشن اسکار را تصاحب کردند بلکه نامزد جایزه بهترین فیلم سینمایی اسکار هم شدند.
پیکسار با آغاز دهه ۲۰۱۰ میلادی سومین قسمت «داستان اسباب بازیها» را اکران کرد. این انیمیشن نه تنها جایزه بهترین انیمیشن را برنده شد بلکه جایزه بهترین موسیقی متن اسکار را هم تصاحب کرد. موفقیت دومین دنباله «داستان اسباب بازیها» باعث شد تا پیکسار از دومین قسمت «ماشینها» رونمایی کند.
حالا نوبت به پیشدرآمد انیمیشن «کارخانه هیولاها» یعنی «دانشگاه هیولاها» میشود. عنوانی خارقالعاده و محبوب که پس از سالها برنامهریزی به سالنهای سینما راه پیدا کرده بود و فروش بسیار خوبی را تجربه کرد. در ادامه معرفی انیمیشنهای پیکسار به تاثیرگذارترین و یکی از بهترین انیمیشنهای تاریخ سینما یعنی «درون و بیرون» میرسیم.
متاسفانه انیمیشن بعدی پیکسار یعنی «دایناسور خوب» آنقدری که باید در برآوردهکردن انتظارات موفق نبود. به همین دلیل به نخستین ساخته پیکسار تبدیل شد که آمار فروش آن با ضرر به پایان رسید.
دنباله انیمیشن «در جستجوی نمو» با نام «در جستجوی دوری» اکران شد. به اعتقاد منتقدان این انیمیشن تاثیرگرفتهترین انیمیشن پیکسار از عناوین دیزنی بود اما موفق شد به رکورد باورنکردنی سومین فیلم پرفروش سال ۲۰۱۶ دست پیدا کند.
پس از اکران «ماشینها ۳» نوبت به یکی از متفاوتترین آثار پیکسار میرسد؛ انیمیشن «کوکو». این انیمیشن که برای نخستین بار دنیای پیکسار را به آمریکای لاتین میبرد یک روایت متفاوت و پیکساری از مفاهیمی مانند خانواده و عشق بود. انیمیشن بعدی پیکسار، سیاستهای دقیق این استودیو در سالهای اخیر را نشان میدهد. بله درباره «شگفت انگیزان ۲» صحبت میکنیم که چهارده سال پس از انیمیشن نخست اکران شد اما آنقدر مورد انتظار بود که موفق شد رکورد بهترین افتتاحیه اقتصادی یک انیمیشن را تصاحب کند.
انیمیشن «داستان اسباب بازیها ۴» نه تنها این مجموعه را به طولانیترین فرانچایز سینمایی پیکسار تبدیل کرد بلکه پایانی هم بر داستان تقریبا ۲۴ ساله آن بود و جایزه بهترین انیمیشن اسکار را کسب کرد. شاید جالب باشد بدانید قسمت چهارم «داستان اسباب بازیها» در حقیقت محبوبترین و پرفروشترین عنوان این مجموعه است. مدتی پیش، پیکسار از انیمیشن «به پیش» رونمایی کرد که اکران به دلیل شیوع ویروس کرونا به خوبی پیش نرفت.
دیدگاهتان را بنویسید